Короп, запечений в духовці з овочами
Інгредієнти
Короп – 1 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Соєвий соус – 100 мл | |
Крохмаль – 1 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Мускатний горіх мелений – щіпка | |
Кориця мелена – щіпка | |
Гвоздика мелена – щіпка |
Багато хто не люблять карпа з-за великої кількості кісток у м’ясі. Але все-таки це дуже корисна річкова риба, до того ж не дуже дорога. І якщо її правильно приготувати, то ще й дуже смачна. А якщо ваш чоловік рибалка, то її цілком можна зловити самому. А спіймане власними руками стає відразу ж набагато смачніше. Я пропоную дуже простий у приготуванні рецепт із звичними нам овочами – цибулею і моркву. Але особливий смак риби дадуть спеції
Покроковий рецепт
1. Карпа очистити від луски. Зробити кілька поздовжніх розрізів, посолити і запекти в духовці 30 хвилин.
2. Цибулю і моркву помити, почистити. Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці.
3. Цибулю обсмажити на розпеченій сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору. Потім додати моркву, накрити кришкою і готувати до тих пір, поки морква не стане м’якою.
4. Додати спеції. Добре перемішати.
5. Влити соєвий соус, посолити. У невеликій кількості води розчинити крохмаль і додати до овочів. Тушкувати, поки не загусне.
6. Подати карпа полив овочевим соусом.