Як готувати м’ясні котлети з багатою начинкою і в чому ж полягають плюси такої начинки? Давайте дізнаємося прямо зараз!
Інгредієнти
Фарш | |
м’ясний фарш 0.5 кг суміш яловичини і свинини, 60% на 40% відповідно | |
цибуля ріпчаста – 1 невелика головка | |
куряче яйце – 1 штука | |
мускатний горіх, чорний перець, сіль – на ваш смак з сіллю будьте акуратніше, так як в начинці буде солоний сир | |
Начинка | |
пармезан або будь-який інший твердий сир – 100 грам | |
вершкове масло (без рослинних жирів) – 50 грам | |
петрушка і кріп – 2 столові ложки з гіркою | |
Паніровка | |
мелені сухарі – 3 столові ложки | |
куряче яйце – 1 штука |
Представляємо вам новий рецепт страви з м’яса, точніше, м’ясних котлет. Начинка, яку ми будемо використовувати у приготуванні цієї страви, зробить м’ясо дуже соковитим і ніжним. В якості гарніру до цих котлеткам чудово підійдуть гречана каша, рис або страви з картоплі.
Покроковий рецепт
Очищаємо цибулю, ріжемо його маленькими кубиками. Змішуємо з м’ясом і курячим яйцем. Додаємо сіль і спеції, все ретельно перемішуємо.
Натираємо на тертці пармезан і, попередньо охолоджене вершкове масло.
Зелень дрібно шаткуємо і змішуємо всі три компоненти.
Формуємо коржі з м’ясної суміші. Також ліпимо рівну кількість грудочок із суміші сиру, зелені і масла. У кожну корж кладемо начинку, скачуємо кульку, опускаємо його в збите куряче яйце. Потім в сухарі, слідом — знову в яйце.
Відправляємо котлети на розігріту сковороду з оливковою олією.
Обсмажуємо м’ясні котлети на олії по 7 хвилин з кожного боку, потім обережно (масло може бризкати) додаємо води в сковороду і смажимо ще 5-10 хвилин для соковитості.
Приємного апетиту!