Домашня ковбаса з курячим м’ясом і свининою, присмачена букетом ароматних приправ.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 кг. | |
Свинина – 3 кг | |
Сало – 1 кг | |
Часник – 2 головки | |
Сіль – 5 ст. л. | |
Перець чорний – 1 ст. л. | |
Коріандр – 1 ст. л. | |
Зіра – 1 ст. л. | |
Вершки – 500 мл |
Не знаю, як у вас, але у мене домашня ковбаса асоціюється з двома найбільшими християнськими святами – Різдвом і Великоднем. Її приготування вимагає багато часу і зусиль, але хіба це велика ціна для того, щоб свято вдалося на славу. І так приємно, коли святковий стіл прикрашають делікатеси, приготовані власними руками.
Покроковий рецепт
Підготувати продукти… і нарізати сало.
Куряче філе і свинину теж порізати невеликими шматками.
Часник продавити через чеснокодавку. Додати всі приправи, часник і вершки в фарш і добре вимісити.
Поставити фарш настоюватися і насичуватися ароматами приправ на 2 діб.
По закінченню цього терміну підготувати свинячі кишки, промити від солі, налити трохи рослинного масла у кишку. Я це роблю за допомогою шприца без голки.
Насадити кишку на спеціальну насадку кухонного комбайна, на кінці зав’язати вузол і почати закладати фарш в отвір м’ясорубки. Плавно просувати фарш вздовж кишки, не допускаючи розриву. Коли кишка закінчиться зав’язати вузол. Я з цього фаршу зробила ковбаски різної величини. Кілька зробила для смаження на мангалі.
Запекти в духовці або посмажити на сковороді.
6. Подавати з гірчицею або хріном.