Крабовий салат – має безліч переваг, так як крабові палички / м’ясо – вже готовий продукт.
Інгредієнти
Крабове м’ясо – 200 – 250 г | |
Яйця курячі – 2 шт. | |
Огірки – 70 г | |
Рис – 1 склянка | |
Кукурудза консервована – 1 банка | |
Цибуля червоний – 1 велика головка | |
Майонез – 2-3 столові ложки | |
Сіль – за бажанням |
Крабовий салат – має безліч переваг, так як крабові палички / м’ясо – вже готовий продукт. Їх завжди можна мати «в запасі» в холодильнику і з них швидко і просто приготувати страву.
Крабові палички виготовлені з сурімі – щільної маси білого кольору. Найчастіше в якості маси виступає філе білої риби, зазвичай сімейства тріскових. По-друге, крабові палички дивовижний рибний продукт, який поєднується з багатьма продуктами. Кожен раз, додаючи новий інгредієнт, ви можете отримати абсолютно нове блюдо. З крабових паличок можна приготувати не тільки салати, але і різні закуски, але це вже інший рецепт….
Приготуємо сьогодні салат з крабовими паличками, кукурудзою і рисом. Як я вже писала раніше, як крабів я люблю використовувати крабове м’ясо, а не палички. Крабове м’ясо соковите, на мій смак. Для ситості салату додається рис і варені яєчка, а зелений огірок надає свіжість страви. Салат з крабами ви можете викласти в салатник і прикрасити зеленню. А можна використовувати кулінарне кільце і подати його порційно, в абсолютно новому вигляді.
Перш ніж приступимо до приготування салату, виберемо хороше крабове м’ясо:
По-перше, крабове м’ясо на вигляд має виглядати апетитно, бути соковитим, мати світлий рівномірний тон м’яса, забарвлення варіюється від світло-червоного до рожевого.
По-друге, крабове м’ясо не повинно бути переморожені, так як перемороженный продукт втрачає свої ароматичні і смакові властивості.
По-третє, завжди читайте на упаковці про термін придатності, переконуючись у свіжості продукту.
Покроковий рецепт
Інгредієнти.
Відварити 2 курячих яйця (щоб яйця при варінні не лопнули , можна в воду додати невелику кількість солі). Яйця остудити, почистити, порізати по можливості соломкою. Огірок помити, так само як яйця, нарізати соломкою. Крабове м’ясо нарізати довільно, не крупно. 1 головку синього ріпчастої цибулі, почистити, дрібно нашаткувати.
У глибоку чашу викласти відварений рис, консервовану кукурудзу (рідина з банки попередньо злити).
Перекласти В салатницю порізані яйця, огірок, крабове м’ясо і цибулю. Заправити салат майонезом. За бажанням підсолити. Перемішати салат столовою ложкою, за необхідності досолити.
Встановити кулінарне кільце на плоску тарілку (кільце можна вирізати з середньої частини пластикової пляшки). В кулінарне кільце викласти салат. Кільце зняти, салат прикрасити зеленню. Приємного апетиту!