Шикарний пиріг з розсипчастого тіста, порадує і дорослих, і дітей за чаюванням.
Інгредієнти
борошно – 3 склянки. | |
масло вершкове (або маргарин) – 200 гр. | |
яйце – 1 шт. | |
цукор – 100 гр. | |
розпушувач – 1ч.л. | |
майонез – 2ст.л. | |
сік лимона – 1ст.л. | |
джем або варення – 0,5 склянки. |
Тертий пиріг – всім відомий і дуже смачний домашній десерт, готується з пісочного тіста і будь-якого варення або джему. Називається тертим, швидше за способу приготування, так як тісто ділиться на дві частини, і одна з них натирається на тертці. Пиріг виходить дуже ніжним, розсипчастим і легким. Для приготування використовуються прості і доступні інгредієнти, а в результаті маємо солодке ласощі для всієї родини. Приготувати такий пиріг може навіть кулінар без досвіду. Я готую його за класичним рецептом, з додаванням свіжої протертою смородини з цукром, і волоськими горіхами.
Покроковий рецепт
З’єднайте борошно і розм’якшене вершкове масло. Повинна вийти крихта з борошна та олії.
Окремо в мисці збийте яйце з цукром.
Додайте 2 столові ложки майонезу(можна сметани, сік лимона, розпушувач. Все перемішайте. Змішайте сухі інгредієнти з рідкими.
Замісіть пісочне тісто. Воно не повинно липнути до рук. Загорніть харчовою плівкою і відставте відпочити хвилин на 10. Четверту частину його покладіть в морозильник.
На деко вистелити пергамент або просто посипте борошном, розподіліть основне тісто на деко. Зверху рівномірно викладіть улюблене варення або джем.
Посипте горіхами. Дістаньте тісто з морозилки і натріть верхнім шаром.
Випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин. Потім остудіть і наріжте зручними шматочками. Ось і все, пиріг готовий. Приємного чаювання.