Один з найбільш смачних десертів.
Інгредієнти
Вершки – 0,5 літра | |
Яйце – 5 штук | |
Цукор звичайний – 70 г | |
Цукор ванільний – 2 чайні ложечки | |
Цукор коричневий – зовсім трохи |
На сьогоднішній день в кулінарії є дуже велика кількість різних десертів. Одним із самих смачних десертів на світі є крем-брюле. Про те, як же приготувати цей чудовий десерт ми Вам і розповімо далі за текстом.
Покроковий рецепт
Отже, почнемо приготування!
Розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Дістаємо миску. У неї викладаємо жовтки і додаємо цукровий пісок і пару ложечок ванільного цукру. Розтираємо і відставляємо.
Беремо каструльку. У неї заливаємо вершки. Відправляємо на вогонь, після чого доводимо до кипіння. Тепер знімаємо з плити. Після чого додаємо вершки зовсім тоненькою цівкою у підготовлену раніше жовткову масу.
Перемішуємо. Отриману масу розливаємо в формочки і поставимо їх у велику форму. Туди наливаємо гарячу воду з таким розрахунком, щоб вона була приблизно в середині формочок меншого розміру. Далі ставимо форму в духовку. Готується десерт приблизно 45 хвилин у духовці при 180 градусах.
В результаті крем повинен за складом нагадувати желе. Після закінчення часу дістаємо формочки з духовки і студим. Остиглий десерт посипаємо коричневим цукром.
Далі поставимо в духовку на режим гриля і запечемо цукор до характерної золотистої скоринки. Після чого крем-брюле необхідно знову остудити і вуаля – він готовий до вживання!
Ми бажаємо Вам приємного апетиту!