Крем-суп з гарбуза і червоної сочевиці з часниковими грінками
Інгредієнти
Куряче філе – 200 гр | |
Гарбуз – 300 гр | |
Сочевиця червона – 150 гр | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт | |
Морква – 1 шт | |
Хліб білий – 6-8 скибочок | |
Олію раст. – 2 ст. ложки | |
Часник – 1 зубчик | |
Сіль, перець – за смаком | |
Паприка для грінок – 1/2 ч. л |
І знову моя улюблена сочевиця. Що поробиш – люблю її… Хто не їсть м’яса, за вмістом білка сочевиця повноцінний замінник. Незамінна в пісному меню. З неї можна готувати величезну кількість страв. Починаючи від салатів і закінчуючи котлетами. Червона сочевиця в парі з гарбузом-це яскравий, насичений колір і смак. Такий супчик зігріє вас в похмуру осінню погоду. А колір підніме настрій.) Суп виходить ніжним і дуже смачним. Від гарбуза злегка солодкуватий, а сочевиця дає кремову бархатисту консистенцію. А про користь такого супчика можна говорити нескінченно! Корисний для травлення. Містить велику кількість клітковини, важливих для організму вітамінів і мікроелементів.
Покроковий рецепт
Підготуємо продукти.
Гарбуз, курку і цибулю нарізаємо на невеликі шматочки. Сочевицю промиваємо. Щоб вміст каструлі покрилося приблизно на 3 сантиметри. Солимо. Після закипання варимо 10-15 хвилин. До готовності сочевиці.
Моркву тремо на тертці. І додаємо її коли суп повариться хвилин 5.
Робимо заправку для грінок. Змішуємо 3 ст. ложки рослинної олії з натертим часником, сіллю і паприкою.
Для грінок беремо будь-який хліб. Ріжемо на невеликі шматочки. Підсушуємо в духовці. Виймаємо і змащуємо нашої заправкою.
Готовий суп пробиваємо блендером до однорідної консистенції. Якщо суп густоват можна додати води або 1/2 склянки молока або вершків. Густоту супу регулюєте на свій смак.
Приємного апетиту!