Крем-суп Здоровий малюк з брокколі, горошку, селери

Крем-суп Здоровий малюк з брокколі, горошку, селери – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Поєднання в крем-суп корисних яскравих овочів, ніжних вершків і хрустких сухариків не залишить байдужим ні одного члена сім’ї.

Інгредієнти

Броколі – 500 гр.
Зелений горошок – 150 гр.
Картопля – 1 шт.
Цибуля – 1/2 шт.
Корінь селери – 50 гр.
Вершки 18 % – 150 мл
Хліб – 2-3 скибочки
Борошно – 1 ст. л.

Як приготувати Крем-суп “Здоровий малюк” з брокколі, горошку, селери

Як і всі дітки, мій синулька не має пристрасті до варених овочів. Тому мамі (тобто мені:-)) припадає изощрятся самим незвичайним способом, щоб в одну страву вмістити якомога більше користі. І в кожній тарілочці такого овочевого букета повинна бути хоча б одна “шкідлива нотка”, яка підвищить інтерес до маленького вередулі до трапези. Отже, до вашої уваги наш улюблений зелений суп з брокколі з селерою і зеленим горошком.

Покроковий рецепт

Спочатку нам потрібно приготувати легкий овочевий бульйон. Ріжемо цибульку, корінь селери і картоплю невеликими кубиками. Все це кидаємо у воду, і на додачу солимо, перчимо. Незайвим буде лавровий листочок. Нехай це вариво трохи покипить, а нам тим часом треба вмити і відокремити суцвіття від брокколі. Занурюємо яскраво зелені овочі – броколі та горошок, до бульйону.

Якщо готувати брокколі довго – вона втрачає свої вітамінні цінності і колір, тому хвилин через 3-7 відставляємо каструльку і зливаємо бульйон в яку-небудь ємність. Потім ми цю водичку ще використовуємо. Овочі подрібнюємо блендером (не забудьте дістати лавровий лист).

До цієї пюрешке додамо відлитого раніше бульйону, кількість залежить від того, який консистенції супчик ви любите, тільки трохи густіше. І переносимо на слабкий вогонь.

У склянці змішуємо вершки і борошно до однорідної маси без грудочок. І акуратно вливаємо це все до нашого киплячого супчику. Активно заважаємо. 2-3 хвилини – і можна відставити.

А тим часом на розігріту сковороду з гарячим олією викладаємо порізані хлібні кубики розміром 0,5х0,5 см. Хліб краще використовувати білий – красивіше і хрусткою виходить. Обсмажуємо до золота.

Ось і готово! Власне, весь секрет в цих чудових сухариках, без яких синку навіть дивитися не буде на суп. Уплітає за обидві щоки )). Приємного апетиту!