З гарбуза можна приготувати чудовий гарбузовий десерт, в який можна додати корицю або якісь інші прянощі.
Інгредієнти
терта лимонна цедра – півтори ч. ложки | |
очищена м’якоть гарбуза – 600 г | |
мелена кориця – половина ч. ложки | |
гранульований желатин – 12 г | |
жирні вершки – 200 мл | |
порошковий ванілін – 12 г | |
холодна відфільтрована вода – 45 мл | |
коричневий цукровий пісок – чотири ст. ложки |
Якщо у вас залишилася запечена гарбуз і ви не знаєте, що з нею робити, цей рецепт для вас…
Покроковий рецепт
Розстелити на столі харчову фольгу, викласти в неї очищену гарбуз, нарізану великими шматками. Скрутити фольгу в згорток, відправити в духовку і запікати гарбуз до м’якості при двохстах градусах.
У невелику миску або піалу насипати гранульований желатин. Залити його невеликою кількістю води, накрити харчовою плівкою і відставити тимчасово бік.
З духовки вийняти гарбуз, перекласти її в глибоку миску, подрібнити до стану повітряного однорідного пюре блендером. Потім додати в цю ж посуд терту цедру, порошковий ванілін, мелену корицю і коричневий цукор.
Блендером збити все ще раз, після цього поставити на плиту невеликий сотейник. Влити в нього вершки, прогріти їх на тихому вогні, додати набряклий желатин, при постійному помішуванні продовжити процес прогрівання ще пару хвилин.
Як тільки вершково-желатинова суміш стане однорідною. Трохи остудити її і перелити в миску з ароматним гарбузовим пюре, добре перемішати.
Приготовану гарбузову масу розподілити по невеликих формочках і залишити на три години в холодильній камері до повного застигання.
Далі застиглий кремовий десерт з гарбуза акуратно вийняти з формочок і перекласти на красиве блюдо.
Прикрасити на свій розсуд, наприклад, збитими вершками і корицею, і відразу подавати його до столу.