Креветки смажені в клярі
Інгредієнти
Креветки – 500 г Найкраще взяти королівські креветки, але підійдуть і просто великі. | |
Вода мінеральна газована – 1 стакан Можна замінити воду пиво світлих сортів. | |
Борошно пшеничне – 6-7 ст. ложок | |
Оливкова олія – 0,5 склянки Якщо немає оливкової підійде будь-яке рослинне масло | |
Яйце – 1 шт. | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Лимон – 1/2 шт. | |
Суміш перців – за смаком |
У нашій родині дуже люблять середземноморську кухню, особливо різні рецепти з використанням морепродуктів: салати, пасту, паелью, піцу. Але одне блюдо користується особливою популярністю, оскільки не тільки є відмінною закускою, але і здатне прикрасити як святковий стіл, так і дружні посиденьки. Це креветки в клярі. Звичайно, ми не готуємо їх часто, та й у самих креветках нічого особливого немає, але якщо попередньо потримати їх в маринаді, то виходить досить цікаве, насичене за смаком ласощі.
Покроковий рецепт
Креветки попередньо розморожуємо і очищаємо від панцира, залишивши лише хвостик. Поки креветки розморожуються, готуємо маринад: у оливкову олію додаємо тертий часник, сіль і суміш перців за смаком. Залишаємо креветки маринуватися протягом 10-15 хвилин
Готуємо кляр для креветок: у борошно вливаємо мінеральну воду (або пиво), додаємо яйце, ретельно розмішуємо і даємо трохи відстоятися тісту, щоб воно злегка загусло. За консистенцією тісто має бути схожим на млинцеве.
Креветки дістаємо з маринаду і викладаємо на паперовий рушник. Беремо кожну за хвостик і опускаємо в кляр, потім швидко переносимо на сковороду з розігрітим оливковою олією. Обсмажуємо по 1 хвилині з кожного боку до золотистої скоринки, стежачи за тим, щоб не підгоріли.
Після обжарювання викладаємо креветки на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло. Подаємо з листям салату, окропивши креветки лимонним соком. Можна також подавати з часниковим, сирним або соєвим соусом – з будь-яким з них креветки хороші!