Блюдо, яке чудово підійде до категорії «перекусів». Дуже смачне, легке і хрустке. Найкраще поєднання з гострим соусом або солодким. Кому як більше подобається.
Інгредієнти
Креветки – 500 гр. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 100 гр. | |
Панірувальні сухарі – 1 ст. | |
Панірувальні сухарі – 0.5 ст. | |
Оливкова олія – 100 мл |
Креветки в клярі, інша назва «tempora», вважається дієтичним блюдом і вживалося під час посту, у католиків. Батьківщиною цієї страви є Португалія. Сама назва страви, об’єднує в собі, перші три дні, кожної пори року (зима, весна, літо, осінь). Завдяки португальських місіонерів, страва потрапила на територію Японії і дуже там сподобалось.
Покроковий рецепт
Першим етапом при приготуванні, буде ошпарити креветки в киплячій воді, приблизно 2 хвилини. Після цього, потрібно буде їх почистити, не зачіпаючи хвостики.
Після цього, потрібно 2 ємності. В одну насипати борошно і дрібку солі. Переміщати. У другу, розбити яйце і додати молока. Після цього, поставити сковороду з маслом і нагріти до температури кипіння олії.
Сам процес приготування не складний і проходить у чотири кроки. Перший – взяти креветку, обваляти в борошні з обох сторін. Другий – опустити, без кісток креветку, в ємність, у якій змішано молоко і яйце. І третій – покласти на сковороду і обсмажити до рум’яного кольору.
Після приготування, креветки краще викласти на паперову серветку, щоб вона ввібрала в себе надлишки масла.