Французький рецепт приготування кролика у вершковому соусі з додаванням діжонської гірчиці, цибулі і часничку.
Інгредієнти
М’ясо кролика – 500 г | |
Соняшникова олія – 4 ложки | |
Цибуля – 2 цибулини | |
Часник – 2 зубки | |
Діжонська гірчиця – 1 ч. ложка | |
Чебрець – 1/2 ч. ложки | |
Вершки – 1 стакан | |
Петрушка – 1 -2 гілочки | |
Сіль – за смаком |
Деякі домогосподарки запікають кролика, інші тушкують, як і я. Родзинка цього рецепту – це гранульована гірчиця, а жовта порошкоподібна. Вона чудово поєднується з вершками (я використовую тільки жирні вершки). Але в принципі, можна їх замінити на сметану.
Кролик, приготований за цим рецептом, володіє м’яким ароматом, прянощі не перебивають його смак, а лише відтіняють. Якщо у вас немає м’яса кролика, можна спробувати загасити курку. Правда, смак буде трохи іншим. Але виходить теж дуже смачно!
Покроковий рецепт
Пів кілограма кролятини нарізати середніми шматочками, 1 цибулину – дрібними кубиками, а 2 зубки часнику – дрібненько покришити.
Зелень гарненько подрібнити ножем.
У сковорідці розігріти приблизно 4 ложки соняшникової олії.
У гаряче масло викласти кролятину, смажити з обох боків до рум’яного кольору. Краще, щоб шматочки не торкалися один одного.
До смаженій м’ясу додати цибулю і часник, чебрець і гірчицю, смажити 15-20 хвилин, використовуючи слабкий вогонь. У процесі смаження вміст сковорідки потрібно іноді перемішувати, щоб воно рівномірно просмажене і не підгоріло. Якщо почне горіти, можна додати трохи водички.
Обсмаженого кролика з цибулею і прянощами залити склянкою жирних вершків, заправити половиною зелені і посолити. Перемішати, закип’ятити, згасити пару хвилин, накрити кришкою, зняти з плити і трохи настояти.
Через 10 хвилин теплого кролика у вершках подавати до столу, присипавши залишилася рубаною зеленню. Подавати можна з овочами і будь-яким гарніром.