Крученики зі свинини з сиром і кедровими горішками

Крученики зі свинини з сиром і кедровими горішками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти

Свиняча вирізка – 500 г (приблизно)
Сіль – за смаком
Майоран – 1 чайна ложка
Сир – 4-6 столових ложки
Кедрові горішки – 4 чайні ложки
Рослинна олія – 20 г (1-2 столові ложки)

Як приготувати Крученики зі свинини з сиром і кедровими горішками

Знову фаршировані м’ясні рулетики – кручники. Крученики ставляться до української кухні і жодне українське весілля без них не обходиться! Слово походить від дієслова «крутять», тобто на відбитий шматочок м’яса кладуть начинку і закручують у невеликій рулетик. Виходить фарширований м’ясний рулет. Начинка може бути абсолютно різноманітним, від солодкої із сухофруктів до пряно-гострої, з овочами, горішками або просто сиром. Сьогодні я пропоную приготувати крученики саме з сиром . Щоб не було банально нудно, я додала кедрові горішки.
Ви можете пофантазувати і…
– приготувати ту начинку, яку найбільше віддаєте перевагу;
– попередньо вимочити м’ясо в маринаді або соєвому соусі;
– запекти рулетики в духовці або обсмажити на сковороді. ,
У даному рецепті свобода думки не забороняється.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 4 свинячих крученика.

Покроковий рецепт

Свинячу вирізку гарненько помити, видалити всі жили і зайвий жир. М’ясо нарізати на шматочки товщиною в 3-4 див.

Кожен шматочок м’яса перекласти в пакет (щоб не було бризок), відбити з обох сторін кухонним молоточком.

М’ясо вийняти з пакета, посолити з обох сторін. З одного боку посипати відбите м’ясо сухим майораном .

На відбиті шматочки м’яса викласти по 1 столовій ложці тертого сиру (з гіркою) і 1 чайну ложку (приблизно) кедрових горішків.

Загорнути м’ясо рулетиком. Порада: якщо ви будете рулетики запікати, просто слідуйте за рецептом. Якщо рулетики вам захотілося обсмажити на сковороді, скріпіть їх зубочистками, так як вони розкручуються при смаженні і вже не будуть пружними як раніше. Можна скористатися кулінарною ниткою (замість зубочисток). Але я її не люблю, так як після смаження доводиться кожен рулетик звільняти від нитки і на це йде багато часу.

Перекласти рулетики з начинкою на деко, вистелений пекарської папером (фольгою) або у вогнетривку форму, змащену рослинним маслом. Полити зверху трохи рослинним маслом, щоб м’ясні рулетики при запіканні не підсохли. Запікати крученики з сиром і кедровими горішками в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні близько 10 – 15 хвилин або до готовності.

Подавати до столу рулетики з свинини краще гарячими або теплими. На гарнір підійде будь-яка крупа або відварну картоплю. Прикрасити тарілку з м’ясними рулетиками гарніром і свіжими овочами. Приємного апетиту!