Курча тютюну – кожному знайоме блюдо з дитинства. Прийшло воно до нас із традицій грузинської кухні. Сама назва “тютюну” походить від слова “tapaka”, що в перекладі з мови грузин означає сковорода (термін відноситься до одного з її різновидів). Tapaka – спеціальний посуд для смаження, оснащена кришкою з пресом. “Курча табака” дослівно – смажений в такій ємності курча.
Приготувати це блюдо можна, навіть якщо не мати спеціальної посуду. Дозволено скористатися звичайною сковородою, а можна використовувати духовку. Страва вийде нітрохи не гірше, а часу і сил буде витрачено набагато менше.
Курча тютюну в духовій шафі
Курча тютюну в духовій шафі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.