Курча тютюну в духовій шафі

Курча тютюну в духовій шафі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


. Підготуємо тушку курчати. Я буду використовувати невелику курку. М’ясо курчати і дорослої курки не дуже сильно відрізняються за смаком. Крім того, використання курчати найчастіше обумовлено його невеликими розмірами, що дозволяє умістити його в сковороді. Так як ми будемо готувати страву в духовці, цей момент нам не важливий.
Разрежем тушку вздовж по грудній клітці, і як би розгорнемо її плазом.


Накриваємо курку целофановою плівкою. І відбиваємо, що б вона стала більш плоскою.

Помістимо нашого курчати у велику ємність. Так як смажити його ми будемо в духовій шафі, нам необхідно розподілити рослинна олія по всій його поверхні. Додамо паприку, червоний і чорний перець, сіль. Видавимо часник. Гарненько обмажем тушку зі всіх сторін і залишимо “промаринуватися” на пів години.



На змащене маслом деко викладаємо курча зовнішньої стороною вниз. Відправляємо в добре розігріту духовку на 15-20 хвилин. Потім перевернемо його, і залишимо запікатися ще на 20 хвилин.

Хвилин за 10 до готовності, змастимо курчати томатною пастою, розведеною у воді в співвідношенні 2:1. Запікаємо ще 10 хвилин.

Готового курчати викладаємо на блюдо і посипаємо зеленню.
Ароматний курча тютюну готовий!