Китайська закуска до будь-якого гарніру з ароматним соусом з меду і кунжуту.
Інгредієнти
Куряче філе – 1 кілограм | |
Мед – 50 грам Чим солодший мед, тим більше може підгоріти курка. | |
Кунжут – 1 щіпка | |
Яйце – 1 штука | |
Сіль, спеції, перець – за смаком Краще додавати спеції для курки, куркуму і коріандр. | |
Соняшникова олія – за смаком |
Страви з курки дуже універсальні. До них можна додавати абсолютно різні інгредієнти. І якщо стандартними смаковими поєднаннями вже нікого не здивуєш, то китайський варіант здивує всіх гостей і рідних. Курка виходить соковитим і солодким, з легким пікантним ароматом кунжуту. Куряче філе за таким рецептом можна подавати до рису, страв з картоплі і спагетті. Китайці їдять таку курку з апельсинами і бобами.
Покроковий рецепт
Курку помити і очистити від плівки і твердих частин.
Порізати на невеликі смужки проти волокон. Додати кунжут, посолити і приправити спеціями. Добре перемішати руками.
Додати мед і знову перемішати. У суміш вбити сире куряче яйце і добре вимішати рукою. Накрити філе харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 15 хвилин.
Розігріти сковорідку, і викласти шматочки м’яса для прожарювання. Смажити на невеликому вогні, постійно перевертаючи(мед швидко підгорає).
Доливати соняшникова олія, не зменшуючи вогонь.
Після готовності перекласти м’ясо в тарілку і посипати кунжутом.