Курка в мультиварці – простіше не буває. Смачно і елементарно!
Інгредієнти
Курка – 1 кг | |
Яблука – 2 шт. | |
Кетчуп – 2 ст. л. | |
Мед – 2 ст. л. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Гірчиця – 2 ст. л. | |
Олія соняшникова – 3 ст. л. | |
Сіль і перець – за смаком |
В мультиварці готую дуже часто, так як вічно не вистачає на все часу. У цій диво печі курочка аж тане в роті, а кисло-солодкий соус додасть пікантності вашій страві. Курка в мультиварці виходить м’якою і соковитою, не пригорая до каструлі, так як вона зберігає високу вологість. Дане страву можна готувати як і на свято, так і в будь-який день. Нічого складного в цьому немає. Існує безліч рецептів приготування курки в мультиварці, але моя вам порада зупинитися саме на цьому варіанті, тим більше чоловіча половина буде в захваті.
Покроковий рецепт
Ось, що необхідно для приготування даної страви.
Готуємо наші інгредієнти. Замість яблук, ви можете взяти ананаси консервовані. Далі додаємо в нашу каструлю масло, ставимо режим “Випічка” і чекаємо, поки вона не прогріється.
Курку моєму і витираємо кухонним рушником, в моєму випадку я використовую гомілку і стегно. Закладаємо в каструлю, солимо і перчимо за смаком і смажимо 15 хвилин з одного боку.
Далі наші яблука чистимо від насіння і нарізаємо на шматочки довільної форми, наприклад кубиками. Перевертаємо курку, закладаємо в каструлю яблука і смажимо ще 15 хвилин.
В окремому посуді змішуємо соєвий соус, гірчицю, кетчуп і мед. Пропорції даних інгредієнтів можуть бути різними на ваш смак. Поливаємо все нашим маринадом і встановлюємо режим “Гасіння”. У мене стоїть годину, тушу я приблизно 30 хвилин із закритою кришкою.
По звуковому сигналу вимикаємо мультиварку і налагоджуємо по тарілках, присипаючи за бажанням зеленню. Приємного апетиту!