Ароматне куряче філе в пікантному соусі
Інгредієнти
куряче філе – 1 шт. | |
цибуля – 1шт. | |
соєвий соус – 3-4 ст. л | |
мед – 1 ч. л | |
рослинна олія – 30 мл |
Для приготування пікантною курки потрібно мінімальний набір інгредієнтів, які знайдуться, мабуть, у кожному будинку.
Покроковий рецепт
Для рецепту необхідно велике куряче філе, цибулю білий або червоний, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайна лужка меду, рослинна олія для смаження. У цьому рецепті немає необхідності використовувати спеції. Сіль в достатній кількості присутній в соєвому соусі, який надає страві особливий аромат. Мед для курки, приготованої можна використовувати будь-який.
Цибулю необхідно порізати великими шматочками і обсмажити на сильному вогні, додавши рослинного масла без запаху, до золотистого кольору.
Потім до цибулі, не знижуючи температуру, додати крупно порізане філе курки, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайну ложку меду.
На сильному вогні обсмажити курку в отриманому соусі протягом 5-7 хвилин, потім закрити блюдо кришкою і готувати ще 10 хвилин при низькій температурі. Цибуля придбає коричневий колір із-за соєвого кольору, що робить страву не тільки незвичайним смаком, але і красивим.
Курка ніби карамелізується в гостро-солодкому соусі. Таке філе відмінно поєднується з гарніром з запеченого картоплі або відвареного рису.