* 2 ст. л. зернистої гірчиці
* 2 ч. л. меленої кориці
* 200 мл яблучного соку
* 8 курячих стегенець без шкіри і кісток, всього близько 650 г
* 800 г батату, очистіть і наріжте великими часточками
* 4 цибулини, розріжте на четвертинки вздовж
* по 2 червоних і жовтих солодких перцю, розріжте на четвертинки вздовж
* 2 ст. л. оливкової олії
Нагрійте духовку до 240С (духовку з конвекцією до 220С). Змішайте гірчицю, корицю і яблучний сік у формі для жаркого. Покладіть курку і обваляйте в приправі. Відставте в сторону.
Складіть скибочки у велику каструлю. Залийте окропом і проваріть 5 хвилин.
Злийте воду і покладіть батат на блюдо з куркою разом з цибулею і солодким перцем. Обваляйте овочі в приправі, ще раз переверніть курячі стегенця і залиште шкірою вгору.
Посоліть, поперчіть і збризніть маслом. Запікайте 20 хвилин, поки курка і овочі не дійдуть до готовності і як слід не підрум’яняться. Готовність курки перевірити так: проткніть саму товсту частину кінчиком ножа — витікаючий сік повинен бути прозорим, а не рожевим. Подавайте.
Заміна
Щоб отримати більш виражений фруктовий смак, використовуйте сік манго замість яблучного і в середині готування покладіть у форму для смаження скибочки очищеного манго.