Курка з гарбузом в тажині

Курка з гарбузом в тажині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Смачна курка в ніжному, гарбузовому соусі – відмінний вечерю для всієї родини!

Інгредієнти

Курка шматочками – 1,5 кг
Гарбуз – 300 гр.
Цибулина – 1/2 або 1 невелика
Часник – 1-2 зубчики
Зіра – 1 щіпка
Сіль, перець, приправи для курки – за смаком
Вода – 1/2 ст.
Масло рослинне – 3 ст. л.

Як приготувати Курка з гарбузом в тажині

Курка в тажині виходить соковитою і смачною. Гарбуз під час приготування перетворюється в солодкуватий соус з легким ароматом зіри. При цьому готується все дуже просто. Цей рецепт підійде навіть привередам, які не люблять гарбуз!

Покроковий рецепт


Курку за годину до готування маринуємо з сіллю, перцем і приправами для курки.


Розігріваємо сковороду з 1 ст. ложкою олії. Викладаємо курку і обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх сторін протягом 10 хвилин на великому вогні.

У цей час нарізаємо цибулю і гарбуз невеликими кубиками.

Курку прибираємо на тарілку.


У сковороду додаємо ложку масла й обсмажуємо цибулю до прозорості протягом 2-3 хвилин.

Додаємо до цибулі гарбуз і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню.

У тажин додаємо ложку олії, викладаємо курку та овочі, посипаємо спеціями. Розігріваємо на невеликому вогні.


Додаємо воду і закриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 40 хвилин на маленькому вогні.

Посипаємо крупно порізаним часником, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.


Курка з гарбузом готова. Відмінно поєднується з рисом або булгуром. Приємного апетиту!