Смачна курка в ніжному, гарбузовому соусі – відмінний вечерю для всієї родини!
Інгредієнти
Курка шматочками – 1,5 кг | |
Гарбуз – 300 гр. | |
Цибулина – 1/2 або 1 невелика | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Зіра – 1 щіпка | |
Сіль, перець, приправи для курки – за смаком | |
Вода – 1/2 ст. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
Курка в тажині виходить соковитою і смачною. Гарбуз під час приготування перетворюється в солодкуватий соус з легким ароматом зіри. При цьому готується все дуже просто. Цей рецепт підійде навіть привередам, які не люблять гарбуз!
Покроковий рецепт
Курку за годину до готування маринуємо з сіллю, перцем і приправами для курки.
Розігріваємо сковороду з 1 ст. ложкою олії. Викладаємо курку і обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх сторін протягом 10 хвилин на великому вогні.
У цей час нарізаємо цибулю і гарбуз невеликими кубиками.
Курку прибираємо на тарілку.
У сковороду додаємо ложку масла й обсмажуємо цибулю до прозорості протягом 2-3 хвилин.
Додаємо до цибулі гарбуз і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню.
У тажин додаємо ложку олії, викладаємо курку та овочі, посипаємо спеціями. Розігріваємо на невеликому вогні.
Додаємо воду і закриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 40 хвилин на маленькому вогні.
Посипаємо крупно порізаним часником, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.
Курка з гарбузом готова. Відмінно поєднується з рисом або булгуром. Приємного апетиту!