Курка з гарбузом в тажині

Курка з гарбузом в тажині – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Курку за годину до готування маринуємо з сіллю, перцем і приправами для курки.


Розігріваємо сковороду з 1 ст. ложкою олії. Викладаємо курку і обсмажуємо до золотавої скоринки з усіх сторін протягом 10 хвилин на великому вогні.

У цей час нарізаємо цибулю і гарбуз невеликими кубиками.

Курку прибираємо на тарілку.


У сковороду додаємо ложку масла й обсмажуємо цибулю до прозорості протягом 2-3 хвилин.

Додаємо до цибулі гарбуз і смажимо ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Знімаємо з вогню.

У тажин додаємо ложку олії, викладаємо курку та овочі, посипаємо спеціями. Розігріваємо на невеликому вогні.


Додаємо воду і закриваємо кришкою. Тушкуємо протягом 40 хвилин на маленькому вогні.

Посипаємо крупно порізаним часником, вимикаємо вогонь і даємо настоятися під кришкою ще 5-10 хвилин.


Курка з гарбузом готова. Відмінно поєднується з рисом або булгуром. Приємного апетиту!