У цьому рецепті не буде теплової обробки майонезу, зате буде багато приправ і сиру.
Інгредієнти
Куряче філе – 700 грам Філе двох середніх грудок | |
Картопля – 6 штук Сорт, призначений для смаження | |
Сир – 100 грам | |
Масло рослинне – 10 мл Для змазування форми для запікання | |
Зелень уртп – пару гілочок | |
Спеції – за смаком часник Сушений, паприка, каррі, куркума, перець, сіль |
Цей рецепт в пострадянському просторі зустрічається в різних варіаціях, і всі вони чомусь називаються “по-французьки”. Це стало вже традицією, хоча до французької кухні запечная картопля з сиром не має ніякого відношення. Але вся ця історія не применшує достоїнств даного страви: готується швидко, відносно легко, улюблене всіма , навіть самими маленькими привередами.
Категорично не рекомендується піддавати термічній обробці промислові соуси, тому майонез ми будемо подавати тільки в холодному вигляді до готового блюда. Курка з картоплею і без додаткових добавок вийде дуже соковитою, якщо не пошкодувати сиру.
Покроковий рецепт
Картоплю треба почистити, видалити все зайве, почистити. Потім порізати на тонкі кухлі поперек бульби.
Змастити форму олією, викласти картоплю в один шар. Посипати приправами (крім каррі), сіллю і перцем.
Філе курки відокремлюємо від кісток (із залишків можна зварити бульйон), нарізаємо на дрібні шматочки.
Курку посипає приправами (вже з каррі), збризкуємо соєвим соусом.
Викладаємо курку на картоплю. Все відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.
За 10 хвилин до закінчення приготування посипаємо тертим сиром і зеленню, відправляємо назад.
Готову страву можна подавати з холодними соусами типу майонезу.