Курка з картоплею запечена в духовці

Курка, запечена з картоплею в духовці – це ніжний, що тане в роті блюдо.

Інгредієнти

Курка – 1 штука середнього розміру
Картопля – 1 кг або 8 великих картоплин
Майонез – за смаком
Ріпчаста цибуля – 3 штуки середнього розміру
Чорний перець – щіпка
Червоний перець – щіпка
Сіль – щіпка

Як приготувати Курка з картоплею запечена в духовці

У кулінарії існує безліч рецептів приготування курки з картоплею. І це неспроста. Подібне поєднання доводиться по смаку багатьом гурманам у всьому світі. Кожен кухар додає свої спеції та інгредієнти до основної страви.

Покроковий рецепт

Для цього рецепта знадобиться: курка, картопля, цибулю ріпчаста, майонез, перець чорний, перець червоний, сіль і рукав для запікання.

Курку миємо й розрізаємо на шматочки. Розмір шматочків визначається за бажанням. Додаємо до порізаним шматочках перець червоний, чорний і трохи солі.

Слідом ріжемо дрібно цибулю і всипаємо 1/2 його частина в миску з куркою, при цьому трохи стискаємо лук у руці, щоб пішов цибульний сік. Перемішуємо.

Залишилося тільки додати в цю масу майонез і нехай настоюється 10 хвилин. Якщо ви не любите майонез можна замість нього використовувати сметану.

Поки курка настоюється в білому соусі, включаємо духовку на 150 градусів і ріжемо картоплю кружечками.

Картопля також необхідно посолити і поперчити, додати до нього решту цибулі.

Змащуємо все майонезом.

В рукав для запікання викладаємо спочатку курку в соусі. Робимо це рівномірно. Слідом те ж саме робимо з картоплею. Зав’язуємо рукав з обох сторін і відправляємо в духовку. При цьому температура готування виставляється на 200 градусів. Через 40 хвилин необхідно перевірити блюдо, якщо все готово можна діставати. А якщо необхідно допекти, залишаємо в духовці ще на 20 хвилин запікання при температурі 180 градусів.

Дивіться також:  Картопля по - французьки

Готову страву можна злегка присипати тертим сиром і додати нарізку з овочів за смаком. Приємного апетиту!