Курка з овочами прекрасне поєднання продуктів. До того ж це відразу гаряче друге блюдо з овочевим гарніром.
Інгредієнти
курка – 600 гр | |
картопля – 6 шт | |
морква – 1 шт | |
перець болгарський – 3 шт | |
майонез – 2 столові ложки | |
гірчиця – 1 чайна ложка | |
сіль – за смаком | |
перець чорний – за смаком |
Для приготування курки з овочами нам буде потрібно: курка, можна використовувати цілу і надалі порізати на частини, можна якісь певні частини тушки, на ваш смак, Я використовую полутушку. Курку будемо натирати майонезом, гірчицею, сіллю і чорним меленим перцем. Для овочевого гарніру використовуємо картоплю, моркву і болгарський перець. Готувати будемо страву в духовці з використанням рукава для запікання. Курочка з овочами виходить дуже соковита, просто тане в роті, А овочі з прекрасним курячим смаком, так як гасяться у м’ясному соку. Так само плюс страви, готуємо всі без використання масла.
Покроковий рецепт
Підготуємо овочі. Картоплю і моркву очистимо від шкірки. Для цього можна використовувати овощечистку або ніж, як зручно. У болгарського перцю видаліть плодоніжку.
Нарізаємо кубиками картоплю не великого розміру, 1-2 сантиметри.
Болгарський перець нарізаємо таким же способом, як і картоплю.
Моркву нарізаємо так само кубиками, але меншого розміру 0,5-0,7 см.
Курку розрізаємо на частини і промиваємо під проточною водою. Додаємо майонез, гірчицю, сіль, перець чорний. Все добре перемішуємо.
Складаємо всі інгредієнти в пакет для запікання, перемішуємо по можливості. Розігріваємо духовку, Кладемо закритий пакет з куркою і овочами в форму для запікання, ставимо в духовку на 180 градусів. Коли пакет вздуется, його потрібно проколоти гострим предметом і продовжувати запікання. Час приготування займає близько 40-60 хвилин, в залежності від духовки. Готовність страви можна перевірити виделкою
Готову страву дістаємо з духовки, розкриваємо пакет і викладаємо в порційне блюдо. Курка з овочами готова. Приємного апетиту!