Курка запечена на пляшці

Курка запечена на пляшці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цілу курку добре промиваємо проточною водою. Курку краще брати свіжу або охолоджену.

Посипаємо курку сіллю, перцем, спеціями (куркума, карі, паприка, сухі трави, сухий часник, червоний гіркий перець), видавлюємо через прес часник.

Ретельно обмазуємо курку з усіх боків спеціями. Так само не забудьте намазати всередині курки. Відправляємо її маринуватися в холодильник мінімум на 1 годину, можна і більше, ідеально годин на 12.

Беремо не високу пляшку (так щоб вона увійшла в духовку), у мене з-під коньяку. Наливаємо в неї води, трохи більше половини. Ставимо в глибоку форму або сковороду без ручки.

Замариновану курку садимо на пляшку. Зверху закриваємо горлечко пляшки шкіркою.

Курку зверху намазуємо майонезом.

Включаємо духовку. Ставимо курку в самий низ духовки на решітку і наливаємо склянку води в сковороду.

Смажимо курочку, приблизно 2 години. Кожні 15 хвилин повертаємо її на 90 градусів. Це для того, щоб скоринка у курочки підсмажилася рівномірно. Поглядає, щоб вода в сковороді не википіла, якщо треба, то до лийте ще.

Як тільки у курочки з’явиться бажаний колір – виймаємо її з духовки.

Знімаємо курку з пляшки, кладемо на блюдо і падаємо до столу.