Щоб курка вийшла соковитою і ароматною додайте в ваш рецепт лимонний сік. Можна фарширувати курку лимоном або полити соком лимона курку в процесі маринування.
Інгредієнти
Курка – 1 шт | |
Лимон – 1 шт | |
Томатна паста – 2 ст. л | |
Аджика – 2 ст. л | |
Майонез – 3 ст. л | |
Соняшникова олія – 2 ст. л | |
Сіль, приправа – за смаком |
Курка в духовці – це простий і універсальний варіант як для звичайної вечері, так і для святкового обіду. А правильно намаринованная, вона може стати справжнім кулінарним шедевром.
Курка, замаринована у майонезному соусі, виходить дуже соковита, смачна і ніжна.
Покроковий рецепт
Курку ріжемо на великі шматки, добре промиваємо, кладемо в ємність для маринування.
Готуємо маринад. Посипаємо курку приправою і солимо за вашим смаком, додаємо томатну пасту і аджику. Вичавлюємо сік одного лимона, додаємо в м’ясо майонез, все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.
Поки м’ясо маринується включаємо духовку на 200 градусів для розігріву. Беремо деко добре змащуємо його соняшниковою олією.
Викладаємо замариноване м’ясо на деко, рівномірно розподіляє його і ставимо в розігріту духовку. Смажимо курку до готовності, час від часу повертаючи шматки для рівномірної прожарювання. Курку смажимо до появи красивою хрусткої скоринки. Приємного апетиту!