Таке блюдо чудово підійде на вечерю, коли ні сил, ні часу на приготування практично не залишається після робочого дня.
Інгредієнти
Тушка курчати бройлера – 1 | |
Картопля – 14 шт. | |
Часник – 2 зубчики | |
Сіль – 1 ч. ложка | |
Приправа для курки – 1 ч. ложка | |
Приправа для картоплі – 1 ч. ложка | |
Рослинне масло – 3 ст. ложки |
Знайдеться хіба людина, яка не любить запікати в духовці? Цей спосіб готування забезпечить вас смачним блюдом, і до того ж здорово заощадить час.
Покроковий рецепт
Помиємо курку і разрежем не до кінця уздовж грудини.
Нарещаем тонкими пластинами часник. Далі перевертаємо тушку шкірою вгору і ретельно шпигуємо часником.
Натираємо тушку сіллю і спеціями.
Чистимо картоплю, додаємо сіль, спеції і ложку рослинної олії. Все ретельно перемішуємо.
Тепер викладаємо підготовлені продукти на деко, попередньо змастивши дно рослинним маслом. Для отримання хрусткої скоринки рекомендується зверху змастити маслом і курку, і картоплю. І відправляємо все в такому вигляді в духовку, розігріту до 180 градусів, запікати протягом 50 хвилин.
По закінченні вказаного часу дістаємо з духовки деко і милуємося отриманим результатом. Залишається викласти страву на тарілку і порізати на порційні шматки. Приємного апетиту!