Курка, запечена з картоплею в сметані

Курка, запечена з картоплею в сметані – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

В якості курячого інгредієнта беремо будь-які частини курки. Рубаємо їх за необхідності, промиваємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника. Шматочки курки перекладаємо в миску.

Промиваємо картопля, зручним способом очищаємо. Нарізаємо великими частками (картоплину – на 4 частини). Додаємо картопляні часточки до курки в миску.

Викладаємо до інгредієнтів майонез і пропущений через прес часник.

На своє уподобання солимо, кидаємо дрібку чорного меленого перчика. Можна додати ваших улюблених спецій.

Включаємо духовку. Температурний режим встановлюємо на 200 градусів. Вміст в мисці добре і ретельно перемішуємо. Форму, призначену для випічки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо курку з картоплею в сметані в форму. Накриваємо фольгою, відправляємо в духовку.

Через хвилин 40 фольгу прибираємо, форму знову повертаємо в духовку ще приблизно на 25 або 30 хвилинок. Готовність картоплі перевіряємо ножем.

Приємного всім перекусу!