Отже, беремо тушку курки. Вона повинна бути в размороженном стані. Курку промиваємо під прохолодною водою, потім обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо тушку на робочу поверхню столу і обтираем курку з усіх боків і всередині гарненько сіллю.
Тушку курки перекладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Відправляємо курку маринуватися в холодильник приблизно на пару годин.
Час маринування вийшло. Курочку ще раз промиваємо, обсушуємо з допомогою паперового рушника. Рекомендується ніжки курки скріпити.
Готуємо маринад, яким змастимо тушку. У миску заливаємо оливкова олія. Підсипаємо мелену паприку, пропускаємо через прес часник. Перемішуємо. Маринад готовий.
Получившимся пікантним маринадом змащуємо всю тушку, включаючи внутрішність. Перекладаємо тушку у форму для запікання.
Відправляємо курочку запікатися в духовку на цілу годину (температура 220 градусів). В процесі курку 2-3 рази поливаємо утворився жиром.
Наша курочка-красуня запеклася. Подаємо до столу! Приємного всім апетиту!