Смачне, поживне і корисне блюдо. Готується за лічені хвилини.
Інгредієнти
куряча грудка – 800 г | |
картопля – 500 г | |
морква – 3 шт | |
капуста брокколі – 400 г | |
цвітна капуста – 400 г | |
сметана – 400 г | |
часник – 3-4 зубчики | |
рослинне масло – 1 ст. л. | |
вода – 0,5 л | |
соєвий соус – 2 ст. л. | |
сіль – за смаком | |
перець – за смаком | |
паприка – за смаком |
Страва готується буквально протягом 40 хвилин, включаючи підготовку 10 хвилин. Аромат часнику і овочів розноситься по всьому будинку, змушуючи домашніх заглядати в кухню і питати скоро вечеря. Завдяки сметанному соусу, овочі ніжні і соковиті.
Покроковий рецепт
Беремо курячу грудку, розрізаємо за вздовж і відбиваємо кухонним молотком з одного боку. Коли всі відбиті шматочки, кладемо їх у чашу і маринуємо. Для маринаду використовуємо: рослинне масло, соєвий соус, паприку і перець. Обвалюємо всі шматочки в маринаді і викладаємо їх на деко. Поки готуємо овочі, курка якраз промаринується.
Чистимо картоплю. Нарізаємо на скибочки. Укладаємо по верх курячого філе.
Чистимо моркву. Нарізаємо кружечками. Кладемо між часточками картоплі.
Далі зверху кладемо капусту брокколі і цвітну капусту. Якщо є свіжа – відмінно. Якщо ні, необхідно заздалегідь розморозити.
Ставимо деко в духовку, розігріту до 200 градусів.
Поки страву в духовці змішуємо сметану, сіль, перець паприку і разом з водою. Видавлюємо часник. За 10 хвилин до готовності, дістаємо деко і заливаємо м’ясо і овочі отриманою сумішшю. Ставимо назад в духовку. Готуємо ще хвилин 10, поки сметанний соус не загусне і не перетвориться в крем.