Ситна страва, щоб сподобатися усім від мала до велика.

Інгредієнти
| Курка – 1 шт | |
| Вода – 2 літри | |
| Локшина – жменька | |
| Картопля – 1 середня картоплина | |
| Морква – 1 шт | |
| Цибуля – 1 шт | |
| Лавровий лист – 1-2 шт | |
| Чорний перець горошком, сіль – за смаком |
Ситна страва, щоб сподобатися усім від мала до велика. Куряча локшина корисна видужуючим і малюкам, які тільки починають їсти самостійно. Не всім подобається зажарка у локшині, так само як і шматочки плаваючого лука. Локшину можна приготувати і без цього.
Куряча локшина готується з будь-яких частин курки. Підходить як ціла тушка, так і стегна, хребет, крильця. Бажано брати частини курки з шкірою – для навару.
Покроковий рецепт



Зваримо бульйон. Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, додати цибулину, моркву, лавровий лист, горошок. Варити 1-1,5 години. За 20 хвилин до кінця варіння бульйон посолити. Витягнути цибулю, моркву, лаврушку. Витягнути курку, викласти на блюдо, залишити її остуджуватися.


Очистити картоплю, порізати кубиками. Додати в бульйон. Варити 10 хвилин.

Додати локшину, варити п’ять хвилин.

Додати шматочки вареної курки, довести локшину до кипіння, вимкнути.
При необхідності додати дрібно порізаний кріп або петрушку.
Подавати гарячим, з бутербродами або сухариками.
