Блюдо яке сподобається всім без винятку, а особливо його люблять діти – нагетси або куряче філе в паніровці!
Інгредієнти
Куряче філе – 500 гр | |
Майонез – 1-2 ст. л. | |
Яйце – 2-3 шт. | |
Панірувальні сухарі – 100 гр | |
Сіль – 1/2 ч. л. |
Пропоную приготувати варіант смачного і ситного обіду або вечері з філе курячої грудки. Даний рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів, легкий у виконанні і дуже смачний! Легко і просто, так що пальчики оближеш!
Покроковий рецепт
Підготуємо курячу грудку. Для початку разрежем її на порційні шматочки середнього розміру. З одного шматка філе у мене вийшло 3 або 4 шматка. Злегка відбиваємо м’ясо, для того, щоб шматки були більш рівномірними по товщині (1 – 1,5 див).
Далі замаринуем шматочки в майонезі, додамо трохи солі. Так як філе є найбільш сухою частиною курячої тушки, я рекомендую замаринувати філе заздалегідь ( в ідеалі на всю ніч у холодильнику або хоча б на пару годин ).
Розбиваємо в миску яйця і акуратно збовтуємо. В яйця сіль додавати не потрібно.
В іншу миску насипаємо панірувальні сухарі, бажано щоб миска була з широким дном, так сухарі прилипнуть рівномірно по всій поверхні філе ( у мене звичайна підлозі порційна тарілка). Підготовлені шматочки філе вмочаємо спочатку в яйця , а потім в панірувальні сухарі так, щоб шматочок був в паніровці з усіх боків. При смаженні панірування утворює апетитну хрустку скоринку, залишаючи філе соковитим.
У добре розігріту сковороду вливаємо невелику кількість рослинного масла. Викладаємо філе і смажимо його під прикритою кришкою на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку (я смажила на позиції 4 з максимальних 6). Дуже важливо не пересушити шматочки, курка готується швидко, тому стежте за часом.
Готові шматочки викладаємо на тарілку. Наша страва готова! Соковиті і смачні шматочки філе порадують Вас і ваших близьких.
Приємного апетиту!