Куряче філе-каррі на сковороді

Карі виходить дуже різноманітне за смаком. Має супер аромат.

Інгредієнти

Куряче філе – 0,5 кг
Цибуля ріпчаста – 4 шт.
Часник – 1 головка
Корінь імбиру – 100 гр.
Кардамон зелений – 3 шт.
Сіль – за смаком
Куркума – 1 столова ложка
Гарам масала – 1 столова ложка
Чорний кмин – 1/2 їдальні ложки
Зіра – 1,5 столової ложки
Масло рослинне – 2-3 столові ложки
Чікен масала – 1 столова ложка
Вершки – 200 мл
Листя пажитника сушені – 3 столові ложки
Насіння пажитника – 1 столова ложка
Насіння гірчиці – 1 столова ложка
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки
Каррі – 2 столові ложки

Як приготувати філе Куряче-каррі на сковороді

Рецепт страви привезений з центральній частині Індії. Для любителів гостренького.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого каррі.

Насіння гірчиці, зіру, чорний кмин, насіння пажитника і кардамон прогріти на сковороді без додавання масла до потріскування, приблизно близько хвилини.

Куряче філе порізати довільно. Посолити і обсмажити в сковороді, де грілися спеції, з додаванням рослинної олії близько 5-7 хвилин.

Цибулю порізати півкільцями і відправити в сковороду до м’яса. Обсмажити все разом близько 3 хвилин.

Часник дрібно порізати, корінь імбиру натерти на крупній тертці. Додати в сковороду. Обсмажити все періодично помішуючи ще близько 3 хвилин.



До обсмажених спецій додати корицю, чікен масалу, куркуму і гарам масалу. Відправити всі спеції в сковороду. Обсмажити все разом близько 2 хвилин.

Потім додати листя пажитника і приправу каррі, перемішати.


Влити вершки, перемішати, зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати під закритою кришкою близько 20 хвилин.




Блюдо готове. Подавати краще з рисом. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Куряча печінка з гречкою та овочами