Куряче м’ясо (філе) 700 г
Свіжі печериці 350 г
Вершки (взяти 10 %)- 1 ст.
Спосіб приготування: М’ясо курки розморожуємо або беремо охолоджене. Промиваємо в холодній воді, знімаємо шкіру і видаляємо кістки. Розрізаємо підготовлені грудки уздовж на дві частини і викладаємо на обробну дошку. Накриваємо поліетиленовим пакетом і акуратно відбиваємо кухонним молоточком. Очищену цибулину нарізаємо на дрібні шматочки і викладаємо на сковороду з розтопленим вершковим маслом. Починаємо обсмажувати на слабкому вогні. В цей час оброблені печериці подрібнюємо і додаємо до цибулі. Підсолюємо, перчимо та посипаємо спеціями. Потім все перемішуємо і тушкуємо протягом семи хвилин, періодично помішуючи. Далі в цибульно-грибну масу вливаємо вершки і тушкуємо до загустіння.
Жаростійку форму змащуємо тонким шаром жиру, викладаємо на дно куряче м’ясо і присипаємо шматочки невеликою кількістю солі. При бажанні їх можна трохи полити соєвим соусом. Потім поверх курячого філе рівномірно розподіляємо приготовану цибульно-грибну масу. Сир подрібнюємо на крупній тертці і густо посипаємо їм зверху. Ставимо деко в прогріту духовку (температура не вище 200 градусів) і запікаємо протягом півгодини. Подаємо готове блюдо в гарячому вигляді до столу зі свіжими овочами, відварною картоплею. М’ясо виходить дуже соковитим і ніжним.