Швидкий рецепт приготування курячого філе з яблуками і цибулею на сковороді.
Інгредієнти
Сметана – 100г | |
Яблука – 4-5шт краще підійдуть кисло-солодкі | |
Цибуля ріпчаста – 1-2шт | |
Куряче філе – 500г Я брала філе грудки, оскільки з дитинства це моя «улюблена» частину курки. Ви можете взяти філе стегна, або навіть іншу частину курки. | |
Масло рослинне – 1 ч. л. для обсмажування цибулі | |
Сіль, спеції – за смаком |
Цей рік видався дуже врожайним на яблука. Що я тільки не готувала з яблук – шарлотки, штруделі, булочки, пироги.
Виявляється, що і куряче м’ясо в поєднанні з яблуком дуже смачно, соковито і ароматно.
Покроковий рецепт
Приготуємо всі інгредієнти.
Куряче м’ясо наріжемо шматочками, як для рагу.
Яблука очищаємо від черешків і кісточок і нарізаємо – не занадто дрібно, інакше можуть розвалитися в процесі гасіння. Яблук потрібно стільки, скільки ви б поклали картоплі, адже гарнір κ цієї страви вже не потрібно. За бажанням, можете очистити їх від шкірки, але я цього не роблю, щоб у готовому блюді яблука були шматочками, а не пюре. Κ того ж, яблучна шкірка – це корисна клітковина.
Дрібно ріжемо цибульку і пасеруємо на сковороді, додавши трохи рослинного масла (нам підійде соняшникову або кукурудзяну олію, але ні в якому разі не оливкова, інакше переб’є весь смак).
Додаємо до цибулі нарізане куряче мяско, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 7-10.
Додаємо яблука, сметану, сіль, спеції і тушкуємо ще хвилин 7.
Вуа-ля! Наше куряче філе з яблуками і цибулею готово. Яблучка дали сік, спеції – пряний смак, і навіть філе грудки стає сухим, а соковитим і ніжним. А який аромат на кухні, ви не уявляєте!
Чим ще хороша курка, так це швидкістю приготування – 20 хвилин, і у вас повноцінне «друге блюдо.