Кожна господиня прагне щодня дивувати новою рецептурою своїх домочадців. Сьогодні я поділюся секретами, завдяки яким, запечене м’ясо буде не просто ароматним і смачним, а також соковитим, легким, в міру жирним.
Інгредієнти
курячі стегна 1 кг 300 г | |
куряче філе – 300 г | |
масло рослинне – 30 мл для змащування форми | |
спеції – за смаком використовую лише натуральні трави, сіль, перець, базилік |
Різноманітні делікатеси, пряні гарніри, ароматні соуси і заправки – неповний перелік того, що можна подати до обіду у звичайний будній день. Але немає аналогів запеченої курочку! Сьогодні я поділюся секретами, завдяки яким, запечене м’ясо буде не просто ароматним і смачним, а також соковитим, легким, в міру жирним. Розглянемо можливі варіанти приготування курячого м’яса.
Курку можна запікати, як цілком, так і розділивши на частини. У даній статті ми розглянемо варіант приготування обробленої курки, а саме стегон і грудки.
Переваги запеченої курки
-
Доступність за всіма параметрами.
Прості інгредієнти, які без праці можна придбати на полицях м’ясних крамниць.
Легка технологія приготування.
Не займає багато часу для підготовки.
Приголомшливий аромат, божественний смак.
Входить в розділ правильного харчування і низькокалорійних страв.
Як правило, я запікаю курячі стегенця 2 рази в тиждень. Подаю, як самостійне блюдо, так і в поєднанні з гарніром. Універсальність даного страви вражає. Відмінно поєднується з макаронами, овочами, кашами, картоплею, грибами.
Різновиди запеченого м’яса
Існують різні варіанти приготування курочки:
– запечені курячі стегна у власному соку;
– запечені курячі стегна в соєвому соусі і французької гірчиці;
– запечені стегенця в майонезі, сметані, часниковому соусі;
– запечені стегна з овочами (гриби, помідори, кабачки, картоплю і т. д.)
Щоб з легкістю використовувати різні варіації, досить освоїти базові кроки, зрозуміти структуру і можна сміливо експериментувати.
Пропоную вам поради, використовуючи які, ви не тільки приготуєте смачне куряче м’ясо, а також збережіть всі соки поживні речовини.
Важливим фактором є:
– зручна глибока ємність,
– вибір температурного режиму і часу приготування.
Приступаємо до приготування. Викладемо продукти, що б все було в полі зору, для зручності.
Покроковий рецепт
Ретельно промиємо м’ясо, видалити шкірку, а також зайвий жир. Позбутися від жирових прошарків, є дуже важливим кроком. Блюдо входить в розряд «ПП», тому, шкідливий жир і зайві калорії нам не потрібні.
Глибоку форму для випічки, щедро змастимо рослинним маслом. Я використовую оливкову олію.
Солимо, перчимо за смаком. Ми не маринуємо м’ясо заздалегідь, м’ясо буде випікатися у власному соку. Також я не використовую фольгу і рукава для випічки.
Розподілимо курячі стегна рівномірно по чаші. Посуд має бути з твердим дном і високими бортиками. Посипаємо травами. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо нашу курочку.
По закінченню 30 хвилин, м’ясо готове до вживання. Головне не перетримати м’ясо в духовці. З появою першої скоринці, варто почекати не більше 5 хвилин і діставати.
Завдяки цим рецептом, я втілюю свої фантазії. Мінімум часу для підготовки, максимум смаку. Урізноманітнити страву можна всілякими соусами і гарнірами. Приємного апетиту! Харчуйтеся правильно і готуйте із задоволенням!