М’ясо виходить незвичайне. За рахунок пікантного соусу ми отримуємо не просто ніжне, м’яке, у міру просмажене філе, а також ароматне дієтичне доповнення до гарніру.
Інгредієнти
курячі стегна 1 кг можна використовувати філе, філе, стейки, гомілки. | |
соєвий соус – 1 ст. л. Соєвий соус додають на 1 кг м’яса 1 столова ложка. | |
гірчиця – 1 ст. л | |
масло рослинне – 30 мл | |
цибуля ріпчаста – 1 шт. |
Численних рецептів курячого м’яса величезна кількість. Незважаючи на варіації запропонованих способів запекти м’ясо, я вибрала максимально простий, бюджетний, корисний, а головне смачний. Сьогодні я буду запікати курочку в соєвому соусі з додаванням гірчиці. Урізноманітнити даний рецепт можна без всяких сумнівів, але чи варто? Готувати я буду на трьох. Планую вкластися у 30 хвилин. Калорійність даного страви становить 126 Ccl/100.
Покроковий рецепт
Стегенця промиємо, видалити зайвий жир. Шкіру я завжди видаляю, якщо готую дієтичне корисне блюдо. Лук очистимо, наріжемо кільцями, або ж півкільцями, за бажанням.
Викладемо курку в глибоку ємність.
Додамо соєвий соус, потім гірчицю. Посолимо і поперчимо без фанатизму. Я додала 0.5 чайної ложки солі, тому що соєвий соус досить солоний, а гірчиця дає гостроту. Головне не переборщити.
Перемішуємо, додаємо цибулю. Залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин. Цього часу цілком достатньо, що б соєвий соус зробив свою справу.
Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку наші курячі стегенця. По закінченню 30 хвилин дістаємо апетитне м’ясо з духовки і насолоджуємося божественним ароматом.
Подавати можна готову страву з різними макаронними виробами, кашами, картопляним пюре. Я волію вживати, як самостійно блюдо. Можу урізноманітнити сезонними овочами. Приємного апетиту. Харчуйтеся смачно і правильно!