Куряче мясо в соєвому соусі, запечене в духовці

Куряче мясо в соєвому соусі, запечене в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо виходить незвичайне. За рахунок пікантного соусу ми отримуємо не просто ніжне, м’яке, у міру просмажене філе, а також ароматне дієтичне доповнення до гарніру.

Інгредієнти

курячі стегна 1 кг можна використовувати філе, філе, стейки, гомілки.
соєвий соус – 1 ст. л. Соєвий соус додають на 1 кг м’яса 1 столова ложка.
гірчиця – 1 ст. л
масло рослинне – 30 мл
цибуля ріпчаста – 1 шт.

Як приготувати Куряче м’ясо в соєвому соусі, запечене в духовці

Численних рецептів курячого м’яса величезна кількість. Незважаючи на варіації запропонованих способів запекти м’ясо, я вибрала максимально простий, бюджетний, корисний, а головне смачний. Сьогодні я буду запікати курочку в соєвому соусі з додаванням гірчиці. Урізноманітнити даний рецепт можна без всяких сумнівів, але чи варто? Готувати я буду на трьох. Планую вкластися у 30 хвилин. Калорійність даного страви становить 126 Ccl/100.

Покроковий рецепт

Стегенця промиємо, видалити зайвий жир. Шкіру я завжди видаляю, якщо готую дієтичне корисне блюдо. Лук очистимо, наріжемо кільцями, або ж півкільцями, за бажанням.

Викладемо курку в глибоку ємність.



Додамо соєвий соус, потім гірчицю. Посолимо і поперчимо без фанатизму. Я додала 0.5 чайної ложки солі, тому що соєвий соус досить солоний, а гірчиця дає гостроту. Головне не переборщити.

Перемішуємо, додаємо цибулю. Залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин. Цього часу цілком достатньо, що б соєвий соус зробив свою справу.

Відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку наші курячі стегенця. По закінченню 30 хвилин дістаємо апетитне м’ясо з духовки і насолоджуємося божественним ароматом.

Подавати можна готову страву з різними макаронними виробами, кашами, картопляним пюре. Я волію вживати, як самостійно блюдо. Можу урізноманітнити сезонними овочами. Приємного апетиту. Харчуйтеся смачно і правильно!