Напевно, складно знайти людину, яка не любила б їсти курку. Але складніше знайти того, хто не любив би її готувати.
Інгредієнти
Курячі гомілки – 6 шт. | |
Вершки – 200 мл жирні %20 | |
Цибуля – 1 шт. | |
Спеції – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Рослинне масло – для смаження |
Є безліч рецептів приготування курки, що просто думки розбігаються. Для приготування курки можна використовувати будь-яку її частину, будь то її пісна і царська частина – грудка або ж делікатес, тобто тельбухи, або просто крильця, або соковите і жирне м’ясо – стегна і гомілки. Можна готувати і цілком – кому як подобається. Найголовніше, що куряче м’ясо поєднується з будь-якими приправами і соусами, але самодостатньо і без них. Можна робити з ним все, що захочеш. Експериментувати. А результат не змусить довго чекати, і смакові рецептори будуть просто в захваті. Але найпікантніше м’ясо виходить тільки в союзі з вершковим соусом. І ось Вашій увазі рецепт приготування курячих ніжок у вершковому соусі.
Покроковий рецепт
Для початку потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти. Курку, цибулю і вершки. Курку помити і підсушити на рушник, якщо потрібно очистити від шкірки і залишилися пір’їнок (їх можна висмикнути або просто підпалити). Змастити сковороду рослинною олією і викласти туди курячі гомілки. Підсолити. Обсмажити до легкої золотистої скоринки з усіх боків. Щоб курка вийшла соковитою, обсмажувати її потрібно на сильному вогні.
Тієї часом, поки обсмажується курячі ніжки, почистити і помити цибулю. Розрізати упоперек волокон на дві рівні частини. Кожну з часточок порізати півкільцями. Розділити на пір’ячко. Якщо Ви не любите цибулю, то цей пункт можна і пропустити, а готову страву буде ні чим не гірше.
Далі слід підготувати соус. Для цього потрібно взяти чайну ложку приправи для курки, висипати в миску з вершками і добре перемішати. Якщо немає під рукою курячої приправи, підійти можуть такі спеції: розмарин, перець чилі, куркума і базилік.
Коли курка обсмажена, до неї необхідно додати цибулю. Обсмажити на вогні трохи вище середнього. Коли цибуля стане прозорим можна вливати соус.
Вогонь зменшити до середнього або навіть малого. Гасити курячі ляшки 25-30 хвилин (все залежить від розміру курки). Періодично помішувати.
Після закінчення часу приготування вимкнути вогонь. Закрити кришкою готове блюдо і дати постояти дві хвилинки. Курячі гомілки у вершковому соусі готові. Можна подавати з будь-яким гарніром таким, як гречка, рис, картопля, пюре, овочі або без всього. За цим рецептом можна приготувати і будь-яке інше м’ясо. Приємного апетиту!