Ароматно, просто і з будь-якого приводу, будь то свято або звичайний будній день.
Інгредієнти
Куряча грудка – 2 штуки Якщо грудка дрібна, то для трьох порцій краще брати три. У мене курячі грудки були дуже великими. | |
Соєвий соус – 50 мл | |
Гірчичний соус/ гірчиця – 30 гр. | |
Сир – 100 гр. | |
Масло рослинне – 20 гр. | |
Перець – За смаком |
Ароматні курячі грудки, мариновані в соєвому соусі — просте блюдо, яке може бути доповнено рисом, картопляним пюре, картоплею по-селянськи, гречкою і будь-яким іншим гарніром. Способів приготування м’яса курки безліч. Соєвий соус надає страві виражено солоний присмак і робить її соковитою, гірчичний соус, використовуваний в моєму рецепті, дозволяє зробити кисло-солодкий акцент на внутрішній частині курочки.
Покроковий рецепт
Підготуємо необхідні інгредієнти.
Курячі грудки ретельно вимиємо, разрежем на кожну половинки (якщо вони у Вас такі ж великі, як у мене, якщо менше, то розрізати не потрібно).
Надрежем кожну грудку посередині, нам це знадобиться для додавання гірчиці і сиру. Плюсом, це дозволить м’яса краще просочитися в соєвому соусі.
Перекладемо м’ясо в глибоку миску, додаємо соєвий соус, наситимо курку. Залишимо маринуватися на 20-25 хвилин.
Перед тим, як поставимо курочку запікатися — обсмажимо кожну сторону на максимальному вогні до появи рум’яної скоринки.
У розрізі змастимо обсмажену курку гірчичним соусом або гірчицею.
Поверх гірчиці зробимо посипання сиром. Також можна зробити посилку на засмажену шкуринку.
Поперчити м’ясо, обернем фольгою і відправляємо запікатися при температурі 180 градусів.
Готуємо 30 хвилин.