Куряче філе зачищаємо від плівки, миємо, висушуємо паперовим рушником.
З боку робимо невеликий розріз, 5 см. і акуратно ножем у філе робимо кишеньку (намагаємося не прорізати верхню і нижню частину філе!). Окремо в піалі змішуємо сіль, перець, улюблені спеції. Філе натираємо цією сумішшю всередині і зовні. Потім змащуємо оливковою олією зверху філе і в “кишеньках”.
Залишаємо маринуватися на 25-30 хвилин.
Велику цибулину чистимо і розрізаємо навпіл. Одну половину режим півкільцями, другу кубиками.
Півкільця солимо, додаємо цукру і добре мнемо рукою, так, щоб цибуля пустив сік.
Півкільцями режим помідори.
Кожну філе заповнюємо цибулею і по два-три шматочки помідора. Розріз м’яса складаємо зубочисткою.
У сковороду наливаємо олію і на сильному вогні підрум’янюємо з двох сторін філе. Підсмажене філе перекладаємо у форму для запікання.
Готуємо соус:
Наливаємо рослинне масло на сковороду, підсмажуємо цибулю до зарум’янювання, але не пересушиваем. Додаємо до цибулі борошно, сіль, спеції, паприку, додаємо сметану і воду.
Робимо соус за смаком і заповнюємо їм форму з філе.
Ставимо в духовку і готуємо пів години. Я готувала в мікрохвильовій печі і у мене зайняло 15 хвилин часу.
“Курячі кишеньки” готові, вони вийшли гарні, соковиті і дуже смачні.
Рекомендую приготувати це блюдо з вашою улюбленою начинкою. Впевнена вашій родині сподобатися.
Приємного апетиту!