Ніжні соковиті котлетки в хрусткій паніровці.
Інгредієнти
Куряче філе – 400 гр. | |
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт. | |
Часник – 1 шт. | |
Вода – 2 ст. л. | |
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л. | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Яйце – 3 шт. | |
Борошно – 50 гр. | |
Панірувальні сухарі – 50 гр. |
Ніжне куряче філе з прянощами в хрусткій скоринці – ідеальне доповнення до картопляного пюре. Котлетки соковиті, добре пропечені. У фарш обов’язково додайте молоко або воду, щоб м’ясо було соковитіше і не стало сухим в процесі приготування. Паніровка зберігає соковитість котлеток, але дає м’ясу рівномірно пропектися, і не підгорає. Вибирайте якісні панірувальні сухарі або ж зробіть будинку з духовки або мікрохвильовій печі – саме такі сухарі використовую я. Таке блюдо дуже легке і швидке, а якщо у вас вже готовий фарш, то це справа всього 15 хвилин. Котлетки стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Добре поєднуються з будь-яким соусом за вашим вибором.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для котлеток. Гарненько вимити філе, почистити цибулю і часник.
Нарізати дрібним кубиком курячу грудинку для подрібнення в блендері або м’ясорубці. Якщо у вас немає таких пристосувань – нарубайте грудку дуже дрібними шматочками.
Нашаткувати половинку цибулини. Розрізати зубчик часнику.
Помістити шматочки філе і нашатковану цибулю і часник в блендер. Збити до консистенції фаршу.
Викласти фарш у глибоку посудину, додати перець, сіль, одне яйце, чебрець, паприку трохи води.
Замісити фарш і відправити в холод приблизно на десять хвилин.
Розігріти велику кількість масла в глибокій сковороді або сотейнику.
Підготувати компоненти панірування – борошно, два збиті з сіллю і перцем курячих яйця і панірувальні сухарі.
Починаємо формувати котлети. Мокрими руками скачати кульки з м’яса, обваляти їх спершу в борошні, занурити в яєчну суміш і щедро обкатати в паніровці. Відправити кульки смажитися в олії на сковорідку.
Готові котлетки подавати гарячими з улюбленим соусом до столу. Приємного апетиту!