Курячі котлети

Курячі котлети – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ніжні соковиті котлетки в хрусткій паніровці.

Інгредієнти

Куряче філе – 400 гр.
Цибуля ріпчаста – 1/2 шт.
Часник – 1 шт.
Вода – 2 ст. л.
Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
Сіль – 1 ч. л.
Яйце – 3 шт.
Борошно – 50 гр.
Панірувальні сухарі – 50 гр.

Як приготувати Курячі котлети

Ніжне куряче філе з прянощами в хрусткій скоринці – ідеальне доповнення до картопляного пюре. Котлетки соковиті, добре пропечені. У фарш обов’язково додайте молоко або воду, щоб м’ясо було соковитіше і не стало сухим в процесі приготування. Паніровка зберігає соковитість котлеток, але дає м’ясу рівномірно пропектися, і не підгорає. Вибирайте якісні панірувальні сухарі або ж зробіть будинку з духовки або мікрохвильовій печі – саме такі сухарі використовую я. Таке блюдо дуже легке і швидке, а якщо у вас вже готовий фарш, то це справа всього 15 хвилин. Котлетки стануть відмінним доповненням до будь-якого гарніру. Добре поєднуються з будь-яким соусом за вашим вибором.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для котлеток. Гарненько вимити філе, почистити цибулю і часник.

Нарізати дрібним кубиком курячу грудинку для подрібнення в блендері або м’ясорубці. Якщо у вас немає таких пристосувань – нарубайте грудку дуже дрібними шматочками.

Нашаткувати половинку цибулини. Розрізати зубчик часнику.

Помістити шматочки філе і нашатковану цибулю і часник в блендер. Збити до консистенції фаршу.

Викласти фарш у глибоку посудину, додати перець, сіль, одне яйце, чебрець, паприку трохи води.

Замісити фарш і відправити в холод приблизно на десять хвилин.

Розігріти велику кількість масла в глибокій сковороді або сотейнику.

Підготувати компоненти панірування – борошно, два збиті з сіллю і перцем курячих яйця і панірувальні сухарі.

Починаємо формувати котлети. Мокрими руками скачати кульки з м’яса, обваляти їх спершу в борошні, занурити в яєчну суміш і щедро обкатати в паніровці. Відправити кульки смажитися в олії на сковорідку.

Готові котлетки подавати гарячими з улюбленим соусом до столу. Приємного апетиту!