Курячі крила готуються швидко і тому чудово підійдуть для вечері, або ситуації «Гості на порозі».
Інгредієнти
Курячі крила – 6 шт | |
Сіль, перець, спеції – за смаком | |
Картопля – 1 кг | |
Сметана – 150 гр. | |
Оливкое масло – 1 ст. ложка |
Курячі крила – улюблене багатьма блюдо. Їх можна готувати вдома (запікати в духовочном шафі, просто підсмажити на сковороді з цибулею, або в аерогрилі і так далі), на природі на барбекю.
Покроковий рецепт
Сьогодні готуємо крила в солодко-кислому маринаді зі спеціями. На гарнір картопля.
Блюдо просте, впоратися навіть молода господиня. Отже, приступимо до приготування.
Крила миємо, прибираємо пір’я (якщо випадково ще залишилися), відрізаємо найтоншу частину крила. Прибираємо зайву вологу паперовим рушником. Крила злегка солимо, перчимо, даємо постояти.
За цей час готуємо маринад, що складається з соєвого соусу, гранатового соусу і улюблених спецій для курки. Цією сумішшю добре натираємо підсолені крила. Залишаємо маринуватися хоча б на півгодини.
Сьогодні вирішила приготувати курячі крильця в аерогрилі, вони виходять рум’яні, хрусткі, як на барбекю. Щоб скоринка вийшла гарна і ніжна, перед тим як викладати крила на решітку, покриваємо крила соусом.
Соус: змішуємо сметану з оливковою олією і жовтком. Цим соусом покриваємо крила і вкладаємо на решітку. Готуються 25 хвилин, при температурі 230 градусів.
До таких крил гарніром буде добре поєднуватися картопля смажена, картопля фрі, по-селянськи. Чистимо картоплю, режим соломкою, смажимо на сковороді при відкритій кришці. Коли картопля готовий я солю, кидаю дрібно посічений зубчик часнику, сухий чебрець. Перемішую, накриваю кришкою, знімаю з вогню. Даю постояти хвилин п’ять.
Крила і картопля готові!
Викладаю на велику тарілку.
Приємного апетиту!