Крученики – традиційна страва української кухні.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт. | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Помідори – 1 шт. | |
Сир – 20 г | |
Рослинна олія – 1 столова ложка | |
Кунжутне насіння – 1 чайна ложка | |
Чебрець – 2 гілочки |
Зазвичай, крученики – це відбите м’ясо, загорнуте в рулетик з будь – якою начинкою. Хоч страву і не назвеш важким у приготуванні, але на більше кількість народу варто витратити багато часу, щоб закрутити N-ное кількість кручеників. Можна запікати рулетики в духовці, а можна смажити на сковороді. Якщо ви вирішили свої крученики посмажити, вам знадобиться більше рослинної олії і зубочистки. Зубочистки потрібні для фіксації рулетиків, оскільки при смаженні вони розгортаються. Якщо раптом в будинку не виявилося зубочисток, можна використовувати кулінарну нитку. Але головне, не забути її зняти перед подачею блюда на стіл, а на це піде певну кількість часу. Якщо м’ясні рулетики будете запікати, фіксувати їх не потрібно. На основі зазначеного рецепту ви можете придумати своє оригінальне блюдо з будь-якою начинкою. Таке блюдо добре піде на ситний обід, вечеря і навіть на святковий стіл. Надсилайте нам свої рецепти, ми будемо раді!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 великих курячих крученика.
Покроковий рецепт
Куряче філе гарненько помити, видалити зайвий жирок. М’ясо відбити з обох сторін (куряче м’ясо відбивають лише злегка), посолити за смаком, присипати чорним меленим перцем. Приблизно, товщина шматочка повинна бути 1 – 1,5 см.
Помідори помити, нарізати по можливості соломкою. Сир нарізати довгими скибочками. Відбите куряче філе, розкласти на робочій поверхні. На край відбитого м’яса викласти нарізаний шматочками помідора і скибочки сиру.
Загорнути м’ясо в рулети.
Курячі рулетики перекласти в вогнетривку форму, выстеленную пекарської папером або фольгою (можна вогнетривку форму просто змастити олією). Полити зверху трохи рослинним маслом, щоб крученики не підсихали при запіканні. Посипати кунжутним насінням і листочками свіжого чебрецю (або, за бажанням, іншими травами). Запікати м’ясні курячі рулетики з сиром і помідором в розігрітій до 180 градусів духовці на середньому рівні близько 15-20 хвилин або до готовності кручеників. (Якщо фаршировані м’ясні рулетики почнуть горіти, накрийте їх фольгою, глянсовою стороною до верху).
Рулетики з курячого філе з помідором і сиром краще подавати відразу, поки м’ясо тепле. На гарнір чудово підійде рис, гречана крупа або картопляне пюре.
Перед подачею до столу прикрасьте тарілку з м’ясними рулетиками свіжими овочами. Приємного апетиту!