Невелику китицю винограду моєму, від’єднуємо ягідки і розминаємо їх у миску (можна руками, кісточки прибирати не варто – вони надають додатковий смак). Додаємо спеції: паприка шматочками сушена, суміш прованських трав, чорний перець і сіль.
Моєму курячі гомілки, обсушуємо їх і натираємо виноградним соком з ягодами і спеціями. Відставляємо з маринадом хвилин на 20-25.
Викладаємо гомілки, додаємо в маринад сковороду або іншу ємність для запікання в духовці, додаємо кілька столових ложок води (якщо виноградного соку не дуже багато), накриваємо посуд фольгою і починаємо запікати 20 хвилин при 200 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще хвилин 25.
Поки гомілки запікаються, натремо на крупній тертці сирок, типу Дружби і викладаємо на гомілки після 25 хвилин приготування при 180 градусах. Фольгою більше не закриваємо, готуємо ще хвилин 15 під шубою з сиру. (готовність можна перевірити виделкою).
На гарнір готуємо рис.
Я готую таким чином, це зручно, ні коли не підгорає і не прилипає:
Рис моєму, викладаємо в скляну каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи вершкового масла (приблизно ложку) і ставимо в мікрохвильову піч і готуємо 18-20 хвилин на режимі «каша».
Викладаємо готові ніжки під шубою на тарілку насипати гірку рису, поливаємо виноградним соусом. Блюдо готове.