Курячі ніжки в глазурі

Курячі ніжки в глазурі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розігріти духовку до 325 градусів за Фаренгейтом (160 – 170 градусів за Цельсієм) (я вибрав повільний метод приготування, так як люблю, коли м’ясо добре відділяється від кістки, тому температура не дуже висока). Деко вистелити пергаментним папером або фольгою (матовою стороною до м’яса) і викласти курячі ніжки.

Присипати курячі ніжки сіллю, чорним меленим перцем за смаком, присипати 1 чайною ложкою перцю чилі (можна додати менше або взагалі не додавати, але мені останнім часом дуже подобаються гострі страви) і поставити запікатися в духовку близько 35 хвилин до золотистого кольору (накривати курячу гомілку ні чим не треба).

У сковороді об’єднати інші інгредієнти: 1 / 2 склянки солодкого соусу чілі (з пляшки), 1 столову ложку соєвого соусу, 3 зубчики дрібно рубаного часнику, 1 / 2 склянки соусу Хойсин (який має солодкувато-часниково-пряний смак), 1 столову ложку суміші спецій (спеції беріть на ваш розсуд, можна взяти спеціальні для птиці), 2 столові ложки оцту і 1/ 4 склянки води. Все варити на слабкому вогні (близько 15 – 20 хвилин) до загусетения соусу.

Коли курячі ніжки будуть готові, витягнути, вмочити кожну частину м’яса птиці в соус.

Подавати курячі ніжки з улюбленим гарніром і свіжими овочами.

Приємного апетиту!