Цікаве порційне блюдо. Соковита куряча ніжка, ніжна начинка і хрустке тісто.
Інгредієнти
курячі гомілки – 7 шт | |
картопля – 5 шт | |
морква – 1 шт | |
цибулина – 1 шт | |
вершкове масло – 20 г | |
молоко – 100 мл | |
листкове прісне тісто – 2 аркуша | |
рослинна олія – 2 ст. л. | |
соєвий соус – 1 ст. л. | |
паприка – за смаком |
Оригінальність такого рецепту в тому, що в одній порції поєднуються і м’ясо, і гарнір, і красива упаковка страви. Його можна приготувати заздалегідь, а перед подачею на стіл розігріти в духовці.
Покроковий рецепт
Очищаємо картоплю від шкірки і ставимо варитися.
Маринуємо курячі гомілки. Для цього додаємо в миску соєвий соус, рослинна олія і паприку. Обвалюємо в маринаді курячі ніжки і даємо постояти так хвилин 10. На розпечену сковороду кладемо курячі гомілки в маринаді і обсмажуємо з 2 сторін до готовності на середньому вогні.
Ріжемо цибулину.
Трьом моркву.
На іншій сковороді робимо засмажку з моркви і цибулі.
Коли картопля звариться, зливаємо воду, додаємо вершкове масло і молоко і міксерів збиваємо в пюре. Додаємо в картопляне пюре засмажку.
Розкачуємо кожен пласт тіста і розрізаємо на 4 квадрата. Нам потрібно 7 таких квадратиків, 8 використовуємо для зміцнення дна мішечка.
Беремо один квадрат, кладемо посередині невеликий шматочок тесту (щоб дно було більш міцним). Зверху накладаємо 2 ст. л. картопляного пюре з овочами. У пюре ставимо вертикально курячу гомілку. Намагаємося поставити її як можна більш стійко. Краї тіста збираємо в мішечок і зав’язуємо звичайною ниткою. Сильно не затягуємо туго. Головне потім не забути її прибрати.
Встановлюємо наші мішечки на деко, вистелений пергаментом. Зверху на стирчать кісточки рекомендую одягнути «шапочки» з фольги. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотистого кольору близько 20 хвилин.
Поки мішечки готуються можна зробити овочевий салат. Листя салату, огірок, помідор, цибулю нарізаємо, заправляємо соусом. Для соусу в склянці збиваємо виделкою олію і соєвий соус до желеподібного стану.