Курячі стегенця в сметані під сирною скоринкою

Курячі стегенця в сметані під сирною скоринкою – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Готуємо для курячого страви необхідні продукти. Кількість запропонованих інгредієнтів можна пропорційно збільшити, якщо ви бажаєте приготувати більшу кількість порцій. Розморожені курячі стегна промиваємо під проточною водою. Оглядаємо, якщо є на стегнах пір’ячко, то видаляємо їх. Промиті курячі стегенця обсушуємо, використовуючи паперовий рушник. Підготовлені частини курочки перекладаємо в невелику плашку.

Присмачую курячі стегенця сіллю. Орієнтуйтеся, додаючи цю спецію до стегенець, на свій смак. Також потрібно приправити курячі частини спеціями. Можна використовувати спеціальну приправу для курячих страв або ж взяти ваші улюблені спеції. Це може бути мелений червоний і чорний перець, наприклад.

Наступний інгредієнт для курячих стегенець – це часник. Очищаємо пару часникових зубчиків. Подрібнюємо часникові зубки. Можна використовувати спеціальну чеснокодавку або просто натерти зубки. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у плашку.

Для маринування курячих стегенець залишилося тільки додати сметану. Бажано, щоб сметана була жирною. Перекладаємо сметану до курячих стегенець.

Всі введені інгредієнти тепер слід добре перемішати. Замариновані в спеціях, часнику і сметані курячі стегенця на півгодини або трохи більше ставимо в холодильник.

Включаємо духовку. Його температурні параметри для запікання курячих стегенець виставляємо на 200 градусів. Дно жаростійкою форми для запікання і її стінки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо у форму замариновані курячі стегенця.

Сир натираємо на тертці. Використовувати можна будь-який сир, в тому числі і плавлений.

Сирної стружкою присипаємо курячі стегенця. Форму з стегенцями відправляємо в духовку.

Запікаємо курячі частини під сиром близько 45-50 хвилин. Дістаємо форму з курячими стегенцями з духової шафи. Подаємо до столу в гарячому вигляді.

Запечені в сметані курячі стегенця під сирною скоринкою можна запропонувати з улюбленим гарніром (картопляним, круп’яних, овочевих). Приємної вам трапези!