Готуємо для курячого страви необхідні продукти. Кількість запропонованих інгредієнтів можна пропорційно збільшити, якщо ви бажаєте приготувати більшу кількість порцій. Розморожені курячі стегна промиваємо під проточною водою. Оглядаємо, якщо є на стегнах пір’ячко, то видаляємо їх. Промиті курячі стегенця обсушуємо, використовуючи паперовий рушник. Підготовлені частини курочки перекладаємо в невелику плашку.
Присмачую курячі стегенця сіллю. Орієнтуйтеся, додаючи цю спецію до стегенець, на свій смак. Також потрібно приправити курячі частини спеціями. Можна використовувати спеціальну приправу для курячих страв або ж взяти ваші улюблені спеції. Це може бути мелений червоний і чорний перець, наприклад.
Наступний інгредієнт для курячих стегенець – це часник. Очищаємо пару часникових зубчиків. Подрібнюємо часникові зубки. Можна використовувати спеціальну чеснокодавку або просто натерти зубки. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у плашку.
Для маринування курячих стегенець залишилося тільки додати сметану. Бажано, щоб сметана була жирною. Перекладаємо сметану до курячих стегенець.
Всі введені інгредієнти тепер слід добре перемішати. Замариновані в спеціях, часнику і сметані курячі стегенця на півгодини або трохи більше ставимо в холодильник.
Включаємо духовку. Його температурні параметри для запікання курячих стегенець виставляємо на 200 градусів. Дно жаростійкою форми для запікання і її стінки змащуємо рослинним маслом. Викладаємо у форму замариновані курячі стегенця.
Сир натираємо на тертці. Використовувати можна будь-який сир, в тому числі і плавлений.
Сирної стружкою присипаємо курячі стегенця. Форму з стегенцями відправляємо в духовку.
Запікаємо курячі частини під сиром близько 45-50 хвилин. Дістаємо форму з курячими стегенцями з духової шафи. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Запечені в сметані курячі стегенця під сирною скоринкою можна запропонувати з улюбленим гарніром (картопляним, круп’яних, овочевих). Приємної вам трапези!