Спочатку ми беремо шість середніх курячих стегенець і обмазуємо їх соусом для маринування. Я беру соус Кімчі, в його складі є і сіль і часник. Коли його під рукою немає, мажу своїм соусом (томатну пасту змішую з сіллю, перцем, часником, пропущеним через часникодавку). Залишаємо курку при кімнатній температурі на 20-30 хв.
Тепер готуємо вершковий соус для заливки. 120 гр вершкового масла розтоплюємо в сотейнику або на сковороді. Всипаємо туди дві столові ложки борошна, перемішуємо і додаємо жменю тертого сиру. Сир можна і не класти, але якщо завалявся в холодильнику шматочок, сміливо відправляємо в соус.
Тепер беремо молоко, бажано тепле. І потихеньку, невеликими порціями, виливаємо в гарячі масло з борошном.
Якщо утворюються грудочки, не страшно, коли молоко прогріється, вони розчиняться. Солимо і перчимо за смаком.
Постійно помішуючи, даємо покипіти цієї молочної суміші 5 хв. Соус готовий.
Тепер повернемося до курки. Її слід обсмажити на сковороді, на рослинній олії.
Смажимо з двох сторін, але не до готовності, а щоб підрум’янити бочка.
Викладаємо стегенця в деко з бортиками або форму. Заливаємо зверху соусом.
Відправляємо в духовку на 35-40 хв при температурі 220′ Пн.
Милуємося результатом, і ставимо на стіл. До курячого м’яса ідеально підходить моє улюблене, дивне грузинське вино Кіндзмараулі. Приємного апетиту!