Курячі стегенця, запечені з кольоровою капустою під сиром

Курячі стегенця, запечені з кольоровою капустою під сиром – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Цвітна капуста – овоч універсальний і з нього можна приготувати безліч оригінальних, різнопланових страв. Курячі стегенця (або інші частини курки), запечені з кольоровою капустою під сиром, також сюди можна віднести. Щоб у підсумку отримати м’який ніжний овоч, то перед запіканням цвітну капусту необхідно білити хвилини 2,5-3 в підсоленій воді. Якщо цей крок проігнорувати, капуста може злегка похрустывать на зубах. Птах заливається кефіром, тому вона виходить неймовірно м’якою і ніжною – кисломолочний продукт в тандемі з курячим м’ясом завжди дає відмінний результат.

Примітно те, що приготована за цим рецептом знежирена частина курки, тобто, грудка, виходить на подив соковитою. Це все завдяки кефіру і репчатому луку. Загалом, можна використовувати будь-які частини курки і не сумніватися, що вийде дуже смачно. Для більшого аромату курку перед початком запікання маринують будь-яким способом – можна в спеціях, лимонному соку та олії. Це один з найпростіших, але завжди «працюють» варіантів.

Покроковий рецепт