Простіше кажучи, зрази – це фаршировані котлетки. Прекрасна заміна і різноманітність звичайним котлет!
Інгредієнти
Начинка для зраз: | |
Курячі яйця – 3 шт | |
Зелена цибуля – кілька пір’я | |
Сіль – на смак | |
Хліб – окраєць | |
Молоко – 100 мл | |
Фарш для зраз: | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Курячий фарш – 500 г | |
Яйце куряче – 1 шт. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком та бажанням | |
Рослинне масло – для смаження |
Фаршировані котлети можна приготувати з будь-якою начинкою: овочевий, грибний, з сиром…Фарш не обов’язково використовувати курячий. Пропоную приготувати зрази з вареним яйцем і зеленою цибулею.
Час підготовки: 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 6 шт.
Покроковий рецепт
Відварити курячі яйця круто, остудити в холодній воді, почистити і порізати кубиками. Зелену цибулю промити і дрібно порізати.
Змішати зелений лук з яйцями, за смаком посолити. Начинка готова, відкласти її поки в сторону.
Замочити В молоці окраєць хліба. Після того як вона розмокла, віджати зайву рідину. Перекласти м’якуш у велику чашу з курячим фаршем. В цю ж чашу, додати сире куряче яйце і ріпчасту цибулю, подрібнений в блендері (можна порубати ножем). Все посолити, поперчити і перемішати.
Тепер приступаємо до ліплення зраз. Смочим руки у воді (щоб фарш не прилипав) і візьмемо трохи фаршу. Зліпимо корж, трохи овальної форми.
На курячу корж в середину викласти начинку з цибулі і зелені (багато не кладіть).
Сформуйте котлетку за допомогою залишилися країв коржі (якщо необхідно, можна додати ще фаршу).
Розжаримо рослинне масло на сковороді. Обсмажте зрази до рум’яності спочатку з одного боку.
Потім переверніть фаршировані котлетки, зменшіть вогонь і смажте до готовності. Якщо у вас залишився фарш, повторіть весь процес формування і смаження курячих зраз.
Подавайте курячі зрази, фаршировані яйцями з овочами. Приємного апетиту!